Идея и цели

Групата събира хора с любов към природата и интерес в сферата на пейзажната фотография. Групата ще има за цел да развива индивидуалния поглед на всеки участник и работа в посока на по-дългосрочни проекти.  Ще залагаме много на практиката, като регулярно ще организираме пътувания с цел снимки и обмен на опит.

В рамките на 2023 г., с подкрепата на НФК, работната група ще направи голяма групова изложба, в която ще се покаже работата на изявените участници.

Принцип на работа

В групата ще залагаме на съзнателна практика – процес на постоянна работа, анализ и подобрение на резултатите. Групата ще организира регулярни пътувания и творчески разговори, в които участниците ще имат повод да снимат, да размишляват и да анализират заснетото всеки месец. Активното участие и изказване на мнение от всички участници ще бъде основополагащо. Залагаме, както на груповото усилие за организация на снимки, подбор на локация, организиране на допълнителна техника, ако такава е нужна, така и на развитието на индивидуалния поглед. В рамките на групата всеки участник следва да допълни и преосмисли портфолиото си и да намери предизвикателство в по-дългосрочни лични проекти.

 

 График и организация

Работните групи са среда за свободно общуване, в която динамиката на общуване, както и тяхното съдържание ще се определя от участниците.

Започваме с идеята за минимум 2 срещи в месеца. Срещите ще се случват в четвъртък.

Мястото на срещите е народно читалище „Николай Хайтов“. То се намира в квартал Изток до магазин Billa (бившето кино Изток) на ул. „Майор Юрий Гагарин“ 7.

Първа среща: 12.01.2022 г., четвъртък, 19:00 ч. 

Следващите планирана среща е на 26 януари, а първото си пътуване групата ще реализира в периода 27-29 януари (пътуването ще бъде планирано по време на първите срещи).

Групата ще се събира с този график в периода ноември 2022 – май 2023. Изложбата на групата се планира за есента на 2023 г.

Условия за участие

Участниците в групата се подбират след предварителна селекция. Всеки регистриран участник ще бъде помолен да изпрати портфолио и / или мотивационно писмо. За нас е важно да съберем заедно мотивирани хора с желание за работа.

След одобрение, се заплаща такса за участие в групата при следните условия:

  • 300 лв.* за 6 месеца. (таксата включва участието и в „Общо развитие“ (още 2 срещи в месеца на различни тематики) и участието в избраната от вас група. При избор на повече от една група, се заплащат 150 лв. за участие във всяка следваща група)
  • 480 лв.* за 12 месеца. (таксата включва „Общо развитие“ (още 2 срещи в месеца на различни тематики) и участието в избраната от вас група. При избор на повече от една група, се заплащат 240 лв. за участие във всяка следваща група)

*Таксата не включва планираните пътувания. Пътуванията ще се организират от самата група и ще бъдат максимално оптимизирани като разходи. Участниците ще плащат непосредствените разходи за провеждането на пътуванията като транспорт, настаняване и храна, без никакви допълнителни такси. 

Всички групи може да видите ТУК

За да се включите в групата, попълнете формата за кандидатстване в края на тази страница. 

СТАНИ ЧАСТ ОТ PHOTOWORLD

Вашите данни

Изберете вашето членство

Координатор

Иван Миладинов

По образование съм биохимик, но професионално се занимавам с фотография от близо 20 години. Както в началото, така и сега фотографията на дива природа беше основния начин, по който мога да избягам от големия град и стреса породен от ежедневието. Постепенно за себе си открих и фотографията като вид изкуство, начин да изразиш себе си, с това което природата ти дава като картина и ситуация….Задачата невинаги е лесна, защото нещата не зависят изцяло от човека с фотоапарата. В последните години се старая да работя по дълги концептуални проекти, това ми дава стимул и ми помага да виждам развитие в работата си.

В това начинание се включвам с нагласата да бутнем нещата в посока на индивидуалния поглед и да се разграничим от постоянно заливащите ни картинки в интернет пространството. Надявам се, като група, всички да работим заедно, но и да мислим за развитието на собствената визия на всеки отделен участник.

Кадри на Иван Миладинов

Трейлър на филма North на Велико Карачивиев и Иван Миладинов