ФОТОГРАФСKАТА ОБЩНОСТ

Добре дошли на страниците на Photoworld. Тук ще намерите част от онлайн следите по пътя на реализация на една мечта, с която тръгнахме през 2017 г., а именно – да създадем голяма, единна фотографска общност, в която всеки човек с любов и интерес към фотографията да има своето място.

След известно затишие, от началото на юни 2024 г. даваме нов живот на нашата дейност, който да е поредната стъпка към целта ни за укрепване на силна фотографска общност.

НАШИТЕ АКТИВНОСТИ

СЪБИТИЯ

Гръбнакът на нашата дейност е организирането на регулярни фотографски срещи и събития, които да дават повод на хората в общността да се събират и да общуват.

В партньорство с Клуб на фоторепортерите в София организираме средно по 2 събития в седмицата.

Всеки понеделник провеждаме тематична сбирка с определен фокус. Целта на тези срещи е максимално свободно общуване, споделяне на търсения и проекти, обмяна на опит и идеи и намиране на съмишленици в настоящи и бъдещи начинания.

Всяка сряда провеждаме фотографски срещи или лекции на определена тематика, които ни помагат да повишаваме общата си култура, да учим и да се развиваме.

За тематичните ни сбирки, на този етап имаме 3 фокус групи, които се събират веднъж месечно.

ДРУГИ

Извън събитийната ни програма, работим и по други проекти, чието развитие е пряко свързано с ангажираността на членовете на общността в тях.

Организираме групови и индивидуални изложби, пътувания, уъркшопи и т.н.

Ние сме и в основата на инициативата за продажба на авторска фотография photoBUZZ, като периодично организираме фоторафски базари.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧА?

Всяка от организираните от нас лекции е с отворен достъп, като е или безплатна или има входна такса. Тематичните ни сбирки са запазени за членове на общността, но всеки е добре дошъл да посети някоя от тях (до 2 пъти), да види каква е динамиката и да прецени дали общуването в общността е неговото.

ЧЛЕНСТВО

Активната форма на участие е като станете член на общността.

В таксата за членство са включени:

  • Всички регулярни събития в месеца: 4 тематични срещи и 4 лекции в месеца (възможно е графикът да е с по-лека натовареност през месеците юли, август и септемри)
  • Преференциални условия за всички организирани от нас допълнителни събития: уъркшопи, пътувания, базари и др.

Има три варианта на членство: 

12 месеца – 360 лв. 
6 месеца – 200 лв. 
3 месеца – 120 лв. 

За да се включите, попълнете формата за регистрация по-долу.

ФОРМА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО

Членство