• 05/11/2018, 19:00 - 21:00
  • 10 лв. / безплатно за членове на Клуб Фото Свят
  • Рубик арт център, Варна
    , бул. „Приморски“ 5, 9000 Централна Жп Гара

„Формат – композиция – цвят“ с Димитър Христов

В лекцията „Формат – композиция – цвят“ Димитър ще ни представи основните изразни средства на едно изображение от погледа на художник и фотограф.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

<!-- Inspiration Photo Conference - Registration is open | Регистрацията е отворена-->

„Формат – композиция – цвят“ с Димитър Христов

В лекцията „Формат – композиция – цвят“ Димитър ще ни представи основните изразни средства на едно изображение от погледа на художник и фотограф.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

С фотография художникът Димитър Христов – 54ka се занимава вече двайсет години.
Погледът му върху природата, човешките състояния, арт инсталациите и конете е впечатляващ и многократно оценен в международни конкурси и арт форуми.

Автор е на единствените два фото албума издадени в България посветени на конете, а като част от изтъкнатите фотографи на коне е постоянен автор в български и световни специализирани издания. Много негови изображения на коне са откупени от световно известни компании за реклами или корици на книги.

Има някои много основни неща, които всеки трябва да знае, когато вдига фотоапарата, за да може да предаде това, което иска. В лекцията „Формат-композиция-цвят“ Димитър ще ни представи основните изразни средства на едно изображение от погледа на художник и фотограф. Ще ни даде насоки как да построим един кадър, за да бъде той въздействащ и запомнящ се използвайки формата, композицията и цвета.

Вход: 10 лв. / безплатно за членове на Клуб Фото Свят.
Можете да станете член по време на събитието.

Лектор | „Формат – композиция – цвят“ с Димитър Христов

Казвам се Димитър. Роден съм във Варна. Изучавах изобразителни изкуства, а в Националната художествена академия завърших Рекламен дизайн. Занимавам се с графичен и уеб дизайн. Освен семейството, другият ми свят е обсебен от рисуването и фототрафията. Започнах да снимам като студент – лентовата Минолта, моят пръв фогоапарат, подарък от баща ми, беше добър помощник в курсовите ми работи. И постепенно се пристрастих...

Обичам да улавям движението, да снимам неща, които сам създавам, маски и костюми... мода, в по-екстравагантна светлина, хора... Обичам природата и използвам всеки свободен час, за да откривам нови красиви места, пълни с живот, които да съхраня в паметта на своя фотоапарат.

Но голямата ми страст са конете. Първата ни среща се състоя преди 18 години, на състезание по прескачане на препятствия. Беше влюбване от пръв поглед. От тогава снимам тези прекрасни същества, вплели мистика и грациозност, навсякъде из България. И не само в България. Обожавам състоянието на покой и устрем, силата и нежността, играта и предаността, сливането с ездача, онова чувство на свобода и приятелство, с което конете ни даряват от древни времена. Неизменно. В работата си с тях обичам да експериментирам, смесвайки изразните средства на фотографията и ирационалността на живописта, за да покажа по-пълнокръвно онази магична приказност, която конете притежават.

През годините подредих няколко самостоятелни изложби с фотографии на коне, успях да издам два албума посветени на Конете, а водещи европейски и американски издателства избраха мои кадри на коне за корици на свои издания. Най-хубавото в работата на фотографа е това, че красивото, характерното, заслужаващото да бъде запечатано във фотоапарата чака навсякъде около нас и е необходимо само да си там, и да го видиш, за да направиш е д и н с т в е н и я кадър. Аз продължавам да търся...

www.54ka.org

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

Къде сме

Loading Map....

Галерия

Последно от блога