• 01/11/2017, 19:00 - 22:00
  • 10 лв. / безплатно за членове на Клуб Фото Свят
  • +Това, София
    , Ул. Марин Дринов 30

Големите имена във фотографията: Себастиао Салгадо – с доц. д-р Росен Коларов

Каним ви на първото от серия събития, в които ще ви запознаем с „Големите имена във фотографията“. Тази първа подобна среща с д-р Росен Коларов ще бъде посветена на Себастиао Салгадо.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

Големите имена във фотографията: Себастиао Салгадо – с доц. д-р Росен Коларов

Каним ви на първото от серия събития, в които ще ви запознаем с „Големите имена във фотографията“. Тази първа подобна среща с д-р Росен Коларов ще бъде посветена на Себастиао Салгадо.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Познаването на големите имена във фотографията е извор на вдъхновение и разширява фотографските ни хоризонти. Решихме да направим серия събития, в които да ви запознаем с някои от най-интересните имена в света на фотографията.

Ще започнем със Себастиао Салгадо – име, което се е превърнало в икона в съвременната фоторгафия. Той е бразилски социален и документален фотограф и фотожурналист. За фотографските си проекти Салгадо е посетил повече от 100 страни. Повечето от фотографиите му са публикувани в прес публикации и множество книги и са част от пътуващи изложби по целия свят.

Салгадо е Посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Отличен е с титлата Чуждестранен почетен член на Американската академия за изкуства и науки през 1992 г., а през 1993 г. получава почетно членство и Медала за стогодишнината на Кралското фотографско общество. През 1998 г. е удостоен с Наградата на принца на Астурия.

На живота и делото на Себастиао Салгадо е посветен филмът „Солта на живота“, режисиран от Вим Вендерс и от сина на Себастиао, Жулиано Рибейро Салгадо.

По време на срещата ще научите подробности за живота и творчеството на Салгадо. Ще имате и възможност да разлистите оригинални негови албуми и да се докоснете до фотографията му.

Лектор ще е доц. Д-р Росен Коларов.

 

Формата за регистрация за събитието в сайта ни е спряна. Ако има желаещи да присъстват, но не са се регистрирали, да заповядат на място. Места има, но за тези, които нямат регистрация, вероятно ще се наложи да са правостоящи.

Всички с регистрации ще влезат с приоритет.

Благодарим за интереса 🙂

Вход 10 лв. / безплатно за членове на Клуб Фото Свят

Можете да станете член по време на събитието.

 

Молим да се регистрирате предварително за участие като попълните формата на тази страница.

Лектор | Големите имена във фотографията: Себастиао Салгадо – с доц. д-р Росен Коларов

Д-р Росен Коларов е преподавател в Нов български университет по предмета „Повърхности, структури и детайл“ , както и в Софийски университет – по „Обща фотография“.

Фотографският опит на д-р Росен Коларов е натрупван в продължение на повече от 30 години. Приоритетни жанрове за него са репортажната и пейзажната фотография. До 2011 г. д-р Коларов е участвал в над 50 национални и международни изложби и е носител на над 30 награди, между които в Япония, САЩ, Република Македония, Сърбия и в други страни. Автор е на десетки публикации в българския и международния печат. Негови снимки са собственост на Музея за пресфотография в Осло и Музея на изобразителни изкуства „А. С. Пушкин“ в Москва.

Д-р Коларов има девет самостоятелни изложби в София и други градове на страната. Изложбата му „Непожеланите“ (1989) е експонирана във Франция и Полша. Многократно е участвал в журита на фотографски конкурси. Член е на Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ и е носител на статуетката на Академията.

Росен Коларов за своята работа:

"Майсторството се състои в това да уловиш онзи миг, който съдържа в себе си цялата история – всички емоции, всички страсти и надежди."
"Красотата трябва да се улови, докато нещата се случват."

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

Къде сме

Loading Map....

Последно от блога