• 06/06/2018, 19:00 - 22:00
  • За членове на клуба / може да станете член по време на събитието
  • COSMOS Coworking Camp, София
    , ул. Ангел Кънчев 3

Истории от нашия град – София

По време на клубната ни сбирка тази седмица ще ви запознаем с летния ни проект под общото име „Истории от нашия град“ и какъв ще бъде той за София.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

<!-- Inspiration Photo Conference - Registration is open | Регистрацията е отворена-->

Истории от нашия град – София

По време на клубната ни сбирка тази седмица ще ви запознаем с летния ни проект под общото име „Истории от нашия град“ и какъв ще бъде той за София.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

По време на клубната ни сбирка тази седмица ще ви запознаем с летния ни проект под общото име „Истории от нашия град“. В него, всеки от членовете на Клуб Фото Свят ще бъде поканен да разкаже, посредством снимки и текст, любими истории от своя град. Всички истории трябва да са заснети през лятото, а през септември, ще бъдат показани в изложба и специална секция в нашия сайт.

Тъй като в момента имаме дейност във Варна, Пловдив и София, ще имаме подтема за всеки град, която да насочи вниманието ви.
В сбирката ще обсъдим и летните фотопредизвикатества, които ни предстоят.

В София ще имаме и специален гост – Дьорд Конкой-Теге, който ще откриe изложбата си „Сигет“ в Унгарски Културен Институт от 18:00
.

Дьорд Конкой-Теге

Ето какво споделя за себе си фотографът Дьорд Конкой-Теге: „Роден съм през 1957 г. в град Печ, където завърших и гимназия. Следването си завърших в Икономическия университет в Будапеща. След това няколко години работих във външноикономическата дирекция на фабриката за автомобилни гуми „Таурус”. На 24-25-годишна възраст бях в командировки в Пакистан, Сирия, Афганистан, Турция и др. Когато приключих с тази работа, започнах да продавам на вестници и списания снимките, които бях направил през годините, прекарани в чужбина. С течение на времето мои фотографии бяха публикувани в почти всички унгарски списания. Организирам много изложби в Унгария и чужбина. Правил съм изложби за Индия, Галапагоските острови, Индонезия, Лаос, Виетнам.

Правя и тематични изложби, такива бяха „Нощ”, „Витрина”, „Ястия”. Със съдействието на Посолството на Дания представих Християния („хипи” квартала на Копенхаген), а с помощта на Посолството на Турция представих Истанбул. Фестивала „Сигет” снимам повече от десет години. Не концертите (разбира се, понякога и тях), а по-скоро живота и участниците в него. Снимам и други унгарски фестивали, например традиционния фестивал „Курултай” или не толкова мащабното културно събитие Mediawave.

През последните години излагам в чужбина предимно снимките си, изготвени на фестивала „Сигет”, най-вече в унгарските културни институти по света. Вече съм показал един от най-известните европейски фестивали в Брюксел, Букурещ, Москва, Делхи, Щутгарт, Люксембург и Виена.“

Събитието е за членове на Клуб Фото Свят
Можете да станете член по време на събитието

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

Къде сме

Loading Map....

Последно от блога