• 30/09/2018, 11:00 - 13:00
  • 10 лв. / безплатно за членове на Клуб Фото Свят
  • ОТСРЕЩА, Пловдив
    , ул. Бетовен 12

„Изложбата е изживяване“ среща с Юлиян Табаков

„Изложбата е изживяване“ ще ви открехне вратата към това какво могат да бъдат изложбите и как да предложите на публиката изживяване, което дълго ще помни.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

„Изложбата е изживяване“ среща с Юлиян Табаков

„Изложбата е изживяване“ ще ви открехне вратата към това какво могат да бъдат изложбите и как да предложите на публиката изживяване, което дълго ще помни.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Тази неделя ви каним на едно по-различно събитие в Пловдив – ще ви срещнем с неповторимия Юлиян Табаков. С него ще погледнем към изложбите като нещо много повече от това да поставим няколко снимки/картини на стената. „Изложбата е изживяване“ ще ви открехне вратата към това какво могат да бъдат изложбите и как да предложите на публиката изживяване, което дълго ще помни.

Събитието ще протече по следния начин:
10:00 ч. – събиране в къща Хиндилян и разглеждане на изложбата на Юлиян Табаков там. (Тази среща е по желание и е извън официалната част на настоящото събитие)
11:00 ч. – „Изложбата е изживяване“ среща с Юлиян Табаков в кафе-бар Отсреща. Юлиян ще ни разкаже повече за своята работа и къде и как тя се среща с фотографията. Ще ни сподели повече и за подготовката на изложбите, които е правил в кариерата си.

След срещата ви каним на фотолов из „Капана фест“. Снимките направени на фотогразходката ще обсъдим на клубната сбирка във вторник.

Събитието от 11:00 ч. е с вход 10 лв. / безплатно за членове на Клуб Фото Свят
За да се включите, ви молим да попълните регистрационната форма на тази страница.

Лектор | „Изложбата е изживяване“ среща с Юлиян Табаков

Роден на 2 юли 1975 г. Завършил СХУ за Приложни Изкуства – София, специалност „Детски играчки”, сценография в НХА  „Николай Павлович”, София и скулптура в ENS des Beaux-Arts в Париж.

Първата му професионална изява като сценограф и режисьор е авторският спектакъл „Три сестри” по Чехов – постановка на НДТ „Сълза и смях” (сезон 1999-2000 г.). 
От 2002 г. работи в Швеция с “Teater Giljotin”- Стокхолм, „Uppsalastads teater” - Упсала, “Gjotebogstads Teater” - Гьотеборг, “Norbottens teater ” - Люлеo, където прави сценографските и костюмните решения за постановките „Дългият път на деня към нощта” от Юджин О’Нийл, „Кой се страхува от Вирджиния Улф” от E.Олби, „Зимна приказка” от Уилям Шекспир, „Съновидения” от A. Стриндберг, „Божествена комедия” по Данте Алигиери, „Смелостта да убиваш” от Ларш Норен, „Психозис 4:48” от Сара Кейн, „Зима” от Йон Фосе, Съвършеният мъж” от Ингер Еделфелд, „Луцифер ефект” на Татяня Манева, „Нощта на трибадите” на П. О. Енквист и много други. През 2007 г. прави сценографията и костюмите за „Бурята” от Шекспир в “Mazasis Teatras” - Вилнюс, 2008 г., за „Троил и Кресида” от Уилям Шекспир в „Театр Имени Е. Вахтангова” - Москва, 2011, Младият принц и истината от Жан-Клод Кариер в “Столичен Куклен Театър” - София,  “Идиот 2012” по Ф. М. Достоевски “Народен театър И. Вазов”.

През 2012 г. завършва първия си документален филм „Цветанка”. Селекции CPH:DOX www.cphdox.dk - NORDIC:DOX AWARD”и Dok Lepzig www.dok-leipzig.de - "YOUNG CINEMA COMPETITION"

Прави няколко самостоятелни изложби в София, Пловдив и Стокхолм,

както и илюстрации за детски книги и стихосбирки

 

През 1998 г. получава трета награда за мода “Smirnoff”, а през 2011 - отличие “Златен Век” за принос в развитието на българската култура.

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

Къде сме

Loading Map....

Последно от блога