• 09/03/2022, 19:00 - 20:30
  • Онлайн LIVE

Photoworld LIVE, еп.2, гости Надежда Павлова и Боряна Пандова

Photoworld LIVE – предаване за вдъхновяващи разговори на тема фотография

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Photoworld LIVE, еп.2, гости Надежда Павлова и Боряна Пандова

Photoworld LIVE – предаване за вдъхновяващи разговори на тема фотография

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

В първото издание на Photoworld LIVE през месец март ще ви срещнем с Надежда Павлова и Боряна Пандова.
През 2021, в рамките на 2 месеца, те представят две коренно различни изложби – „Само минутка“ и „Портрети от фоайето“. Боряна е  техен автор, а Надя куратор.
В разговора ще се запознаем с техния път във фотографията.
Ще обсъдим по-подробно и сътрудничеството между фотограф и куратор в създаването на една фотографска изложба, както и какво е нужно за успеха на една фотографска изложба днес.

 

ЗА ГОСТИТЕ:

НАДЕЖДА ПАВЛОВА е куратор на галерия Синтезис в София. Преподава „История на фотогра­фията в България“ в магистърска програма „Фотография“, катедра „Изкуствозна­ние“ към НХА. Координатор програма Месец на фотографи­ята и член на Управителния съвет на Национално сдружение Фотографска академия „ Янка Кюркчиева“Член на АИКА (Международна асоциация на арт критиците)Ментор на българските участници в Studio DAHD (Studio for Danube’s Artistic Heritage Development) – CultPlatphorm_21.

БОРЯНА ПАНДОВА е визуален артист, който живее и работи в София. Образованието ѝ минава през театъра, срещата с който я довежда до нейната любов към фотографията и видеото. Завършила е специалност „Художествена и приложна фотография“ към НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и магистърската програма по фотография към Националната художествена академия. Във визуалния почерк на творбите си запазва усещането за игра и преживяване на живо, характерни за сценичните изкуства.

Предаването ще се излъчи на живо, онлайн, във Facebook страницата Photoworld.

Последно от блога