• 20/05/2021, 19:00 - 21:00
  • Безплатно LIVE в интернет

Разговор с Антоан Божинов за биенале ФОДАР

Този четвъртък в неформален разговор ще ви срещнем с Антоан Божинов и ще научим повече за международното фотографско биенале ФОДАР.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

<!-- Inspiration Photo Conference - Registration is open | Регистрацията е отворена-->

Разговор с Антоан Божинов за биенале ФОДАР

Този четвъртък в неформален разговор ще ви срещнем с Антоан Божинов и ще научим повече за международното фотографско биенале ФОДАР.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Този четвъртък ще се срещнем с Антоан Божинов. Той е роден през 1958 г. в с. Златия, недалеч от град Лом. Негови фотографии са показвани в над сто международни изложби в България, Русия, Германия, Франция, Испания, Португалия, Гърция и други държави. Носител е на множество награди, между които: статуетка на Българска фотографска академия (2002), награда на Световната здравна организация (2002), награда от конкурса „Канон – Снимка на годината“ (2007). Дългогодишен преподавател по фотография в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Нов български университет. . През 2017 г. защитава образователна и научна степен „доктор“ с дисертация на тема „Субективен документализъм в българската фотография (1970-1991)“. Негови текстове и фотографии са публикувани в периодични издания като „Българско фото“, „Отечество“, „Жената днес“, „Поглед“, „Работническо дело“, „Демокрация“ (България), „Съветско фото“ (СССР), PHOTO (Франция), Altomphoto (Дания), Réponses Photo(Франция) и други.

През 1999 г. основава международното фотобиенале „ФОДАР“, което се превръща в значим международен фестивал в сферата на документалната фотография. Тази година темата на фестивала е „Днес е утрешното вчера“.

В нашия разговор ще научим за биенале ФОДАР и традиционния фотографски конкурс в рамките на фестивала. Ще обсъдим фотографското есе и разказа в снимки, както и на какво да обръщат внимание фотографите, за да създават въздействащи истории.

Разговорът ще се проведе онлайн, в Zoom и ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Photoworld.

Повече за Антоан Божинов може да намерите тук: https://antoanbozhinov.com/

Повече за международно биенале ФОДАР може да видите тук: https://www.phodar.net/

 

Данни за срещата в Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/83314934127?pwd=Wi9lRWlRaVhTRys2ZUg0Y0JKbGdkUT09

Meeting ID: 833 1493 4127
Passcode: 576111

Последно от блога