• 26/02/2021 - 28/02/2021, 14:00
  • Фотографско пътуване

„В центъра на България“ – фотографско пътуване

Фотографско пътуване, което ще ни отведе в центъра на България. Ще посетим Боженци, Трявна, Етъра, връх Шипка и връх Бузлуджа.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

<!-- Inspiration Photo Conference - Registration is open | Регистрацията е отворена-->

„В центъра на България“ – фотографско пътуване

Фотографско пътуване, което ще ни отведе в центъра на България. Ще посетим Боженци, Трявна, Етъра, връх Шипка и връх Бузлуджа.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

След дълга пауза, отново е време да хванем фотоапаратите и да пътуваме заедно.

Каним ви в центъра на България, китното село Боженци. Ще се настаним в къща за гости „Иван Карадимитров“. Голяма къща в типичната за XIX век архитектура, която може да събере комфортно до 15 човека.

Това ще е центърът на нашето пътуване, от който ще посетим и близките забележителности:
– Самото село Боженци
– Град Трявна
– Етнографски музей „Етър“
– Връх Шипка
– Връх Бузлуджа

В единия ден на пътуването ще се насладим на типичните за района архитура и занаяти, а във втория ще посетим два от най-емблематичните (и фотографски) върхове в Стара Планина – Шипка и Бузлуджа.

Примерна програма:

Петък
– Пътуване и настаняване

Събота
– Посещение на Трявна
– Посещение на Етъра

Неделя
– Разходка в Боженци
– Отпътуване през Шипка и Бузлуджа
– Прибиране късно вечерта

Програмата е примерна и незадължителна. Ще се обсъди на място и ще се съобрази с метеорологичните условия и настроението на групата.

ВАЖНО!

Поради епидемологичната обстановка, ще се наложи групата да се погрижи за изхранването си. В къщата има голяма, напълно оборудвана кухня.

Всеки трябва да си предвиди храна за деня на пристигането, тъй като няма да имаме възможност да се организираме за готвене и пазаруване по-отрано. За следващите дни ще решим изхранването на място. Всеки, който се регистрира за пътуването, ще бъде включен в обща група, в която ще обсъдим детайлите.

Организация и разходи:

  1. Транспорт. Пътуването е организирано като тип споделено пътуване. Може да пътувате със собствен автомобил или да разчитате да пътувате с автомобила на друг човек в групата. Може да отбележите начина си на пътуване при регистрацията. (Ако нямате автомобил има възможност да няма вариант да пътувате)  – Цената за пътуване на човек, в автомобил с 4 човека е около 25-30 лв. (при пътуване от София)
  2. Настаняване. Настаняването е в къща за гости… от 19-ти век. Има 2 апартамента с по 2 двойни стаи и обща баня + 1 апартамент с 3 легла + 2 двойни стаи с общна баня. Цената за нощувката, в зависимост от заетостта на къщата ще варира между 25-35 лв. / вечер. Можем да гарантираме настаняване в самостоятелна стая при заплащане на двойна цена – 50 – 70 лв. Имайте предвид, че ще делите обща баня с поне още една стая.
  3. Храна. Ще се храним в къщата. Имаме голяма оборудвана кухня, в която може да се готви. Ориентировъчно около 40 лв. би трябвало да са достатъчни за богатото изхранване на един човек.
  4. Музеи. Можете да посетите музеите в Боженци, Трябва, Етъра и на връх Шипка. Входните такси на всеки един варират между 5 и 10 лв.
  5. Здраве. Имайки предвид обстановката в страната, при поява на каквито и да е симптоми на здравословен дискомфорт, молим да се свържете с нас и да отмените пътуването си.

Това е пътуване на неформален принцип, което събира хора обичащи фотографията и приятели. Photoworld не е финансова страна в това пътуване и не приема плащания свързани с транспорта и настаняването. Всички разходи се покриват на място от всеки участник в пътуването. За членове на клуб Photoworld няма допълнителни разходи. Ако не сте член се заплаща 20 лв. такса, която отива за подкрепа на дейността на Photoworld и поддръжката на този сайт.

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

Последно от блога