PHOTOWORLD

Всичко започна от една мечта – хората занимаващи се с фотография в България да имат много повече възможности за успешна реализация, както у нас, така и в чужбина. 

Но от къде да се започне? Има толкова много сфери във фотографския живот в България, които могат да се променят.

Осъзнахме, че нещо подобно може да се случи единствено, ако достатъчно голям брой хора се обединят в името на една обща цел и потърсят начините тя да стане реалност. 

Така, в началото на 2017 г., се роди Клуб Фото Свят. Започнахме с организиране на интересни лекции и срещи, които да са повод да се събираме, да говорим и да мислим за фотография.

Тези срещи се превърнаха в основата на нашата общност, която днес функционира в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

До началото на 2020 г. сме организирали над 300 събития: лекции, срещи, пътувания, конкурси, изложби, онлайн предавания и др.

Всичко това ни даде богат опит. Направихме много хубави неща. Направихме и много грешки. Срещнахме много хора, много нови приятели. Този опит ни даде много уроци и най-важното, позволи ни да виждаме ясно пътя, към мечтата, която ни поведе.

2020 г. дава началото на нов период в развитието на нашата организация. Период на нова зрялост и увереност, с които ще застанем зад много нови начинания, които да направят пътя към нашата мечта по-видим за всички ни. 

От 2020 г. Клуб Фото Свят се преименува на PHOTOWORLD и поема уверено по пътя за развитие и популяризация на българската фотография у нас и в чужбина. 

Може би ще попитате как? Погледнете нашия план за 2020 г.

Екип

Емануил Трейман

Дъ Биг Бос

„От малък съм израстнал в среда на фотографи и хора занимаващи се с фотография. Мисля, че правя всичко именно заради любовта към хората и към тяхното творчество. За мен изкуството е най-интересната форма на човешката дейност, защото тя е израз на нещо отвъд материалния свят – израз на човешкия дух и въображение. PHOTOWORLD е израз на моята любов към творящите хора и  начин да им помагаме да го правят/правим все по-свободно. Добре дошли!“

Повече за Емануил: https://emanuiltreyman.com/

Вили Гутова

Smooth operator

Повече за Вили: https://villygoutova.com

Благовеста Филипова

Варна фурия

За Благовеста Филипова фотографията е начин на живот, който с времето превръща в своя професия. Като дете обича да рисува и мечтае да стане художник. „Ако тогава имаше кой да ми каже, че с фотоапарата може да се рисува, щях да снимам от три годишна.“ – казва Благовеста. Машинката на времето (фотокамерата), усвоява по-късно.
Повече за Благовеста: https://blagovestafilipova.com/

Никола Балимезов

Айляк мениджър

Първия досег на Никола Балимезов с фотографията е в ученическите години снимайки със зенита на баща си. През 2008 година си купува първия цифров апарат и фотографията започва да запълва все по-голяма част от живота му. От известно време насам хобито му се превръща и в негова професия. Харесва черно-белия минимализъм във фотографията и снимането с филмови фотоапарати.

Повече за Никола: https://www.balimezov.com/

Форма за контакт

С какво можем да ви бъдем полезни?

Моля напишете по-долу вашият въпрос и ли коментар.