• 20/10/2018 - 21/10/2018, Цял ден
  • За членове на Клуб Фото Свят

Фотографски срещи – пътуване до Пловдив

Този месец ви каним да се пренесем в Пловдив по повод „Международните фотографски срещи“ – един от малкото фотографски фестивали у нас, който показва интересни изложби и ни среща с български и световни имена на фотографията.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Регистрирай ме за събитието

Регистрацията е затворена

<!-- Inspiration Photo Conference - Registration is open | Регистрацията е отворена-->

Фотографски срещи – пътуване до Пловдив

Този месец ви каним да се пренесем в Пловдив по повод „Международните фотографски срещи“ – един от малкото фотографски фестивали у нас, който показва интересни изложби и ни среща с български и световни имена на фотографията.

Добави в моя iCal
Добави в моя Google Calendar

Този месец ви каним да се пренесем в Пловдив по повод „Международни фотографски срещи“ – един от малкото фотографски фестивали у нас, който показва интересни изложби и ни среща с български и световни имена на фотографията.

Тази година фотографските срещи протичат под надслова „Следите остават“. Ето и няколко думи от организаторите за това, което предстои:
„Фестивалът ще представи фотографски изложби и кръгла маса – дискусия, фокусирани върху един все още недостатъчно дискутиран период от новата история на фотографията – последните две десетилетия преди настъпването на политическите промени в Европа през 1989 година. Желанието е да се потърси отговор на въпроса – как се приема, оценява и надгражда фотографското наследство от годините на социализма.
Това е времето, в което в България настъпва прелом в разбирането и осмислянето на фотографията – от идеологически документ и контролирана художествено-творческа дейност, тя преминава във визуална форма на естетическа и философска позиция, в средство не само за представяне, но и за тълкуване и интерпретиране на действителността. Появява се авторът, а заедно с него и фотографският зрител, търсещ промяна в емоциите и фотосъпреживяването.“

Вярваме, че участието в това събитие ще е обогатяващо за всички ни. Каним всички членове на Клуб Фото Свят, а и не само, да отидем в Пловдив за тези дни посветени на фотографията.

Организацията е следната:

За хората от София
Стремим се да се включим в събитията от 10:00 ч. в събота, 20-ти октомври. За целта, групата от София се събира в 8:00 ч., на паркинга на МЕТРО на Цариградско Шосе, за тръгване.
Резервирали сме хотел в центъра на града, който ще ни позволи да се движим пеша из всички събития. Засега не обявяваме хотела, тъй като в зависимост от бройката на участниците, може да има и промяна.
Ако сте от Пловдив, в петък, 19-ти октомври, ще предложим час и място на среща в Пловдив, където всички участници от Клуб Фото Свят да се съберем и заедно да посещаваме събитията. (Ако сте от Пловдив, не е нужно да се регистрирате – ще се видим там)

Ако сте от друг град, е хубаво да дойдете за общата среща в събота сутринта. Ако нямате възможност, след като се регистрирате, ще поддържаме връзка, за да може да се присъедините към групата, когато сте в Пловдив.

Вечерта, в събота, ще направим обща резервация за вечеря и фотографски дискусии.

В неделния ден, ще присъстваме на предвидените в програмата събития и ще се приберем 🙂

Очаквани разходи:

Транспорт.

Транспортът е организиран на принципа на споделеното пътуване. При регистрацията може да окажет града, от който пътувате и дали търсите транспорт или ще пътувате със собствен автомобил, в който може да взмете хора. Разходите се делят между пътуващите в един автомобил. За пътуване от София: 15-20 лв. на човек.

Настаняване. 

Цените на настаняване варират между 35 и 45 лв. на човек за настаняване в двойна стая и 50 – 60 лв. в самостоятелна стая.

Клуб Фото Свят не организира платени пътувания. Ние събираме хора с общи интереси. Всички разходи се плащат на място, съответно на хората, с които пътувате и в хотела, в който сме настанени.

Събитието е за членове на Клуб Фото Свят. Разбира се, всеки може да се включи в нашата група, но ако не сте член има заплащане на допълнителна такса от 20 лв., която отива за подкрепа дейностите на Клуб Фото Свят и поддръжка на настоящия сайт.

За да се включите в пътуването молим да попълните формата за регистрация на тази страница.

 

Програма на Международни фотографски срещи

„Следите остават” 19 – 31 октомври 2018 г.

Изложби:
Карл де Кейзер, Белгия, „На изток от рая” 
Kуратор доц. д-р Никола Лаутлиев

Игор Гаврилов, Русия, „Аз видях това” 1970 – 2000
Куратор доц. д-р Ирина Чмирьова
Изложбата е в сътрудничество с Международния фестивал PhotoVisa в Краснодар и Фонда за съвременна руска фотография „Заедно”, Новосибирск.

„Субективен документализъм в България,1970 –1991”
Антоан Божинов, д-р Росен Коларов, Иво Хаджимишев, Никола Василев, Любен Георгиев – куратор д-р Антоан Божинов, Гаро Кешишян, Йордан Йорданов-Юри, Веселина Николаева, Соня Станкова –
куратор доц. д-р Никола Лаутлиев
Балабанова къща, ул. „Константин Стоилов“ 57,
Стария град

Ели Недева-Воева „Революцията продължава”
Куратор доц. д-р Никола Лаутлиев
Градска художествена галерия
експозиция „Мексиканска графика”
ул. „Артин Гидиков”11, Стария град

Борис Мисирков и Георги Богданов,
„Четвърти километър”
Галерия „Лаутлиев”, ул. „Златарска” 11, кв. Капана

19 октомври, петък, Балабанова къща, 18.00 ч.
Откриване на изложбите и
камерен концерт с участието на:
клавирно дуо
проф. Дора Славчева и проф. Анастас Славчев,
китарно дуо
доц. д-р Стела Динкова и Костадин Динков,
доц. д-р Людмил Петков -пиано
джаз дуо Петър Салчев – вокал и ЙорданТоновски- пиано

20 октомври, събота, Балабанова къща
„Кръгла маса – Следите остават”
10.00 – 12.00 ч. – доц. Георги Лозанов, д-р Катя Гаджева, Весела Ножарова, д-р Антоан Божинов, Антони Георгиев.
14.00 – 15.30 ч. – Игор Гаврилов, Карл де Кейзер

„Авторски срещи”
16.30 ч. Ели Недева-Воева,
експозиция, „Мексиканска графика”
18.00 ч. Борис Мисирков и Георги Богданов,
Галерия „Лаутлиев”

21 октомври, неделя
Мултимедийни презентации от Биенале на фотографията в Солун и Международния фестивал PhotoVisa

Международни фотографски срещи са част от официалната програма на „Пловдив – Европейска столица на култура, 2019” и Есенен салон на изкуствата на Община Пловдив.

Последно от блога